Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
-

 

Ο Αναπλ. Υπουργός ΠΕ.Κ.Α. και Βουλευτής Ν. Λέσβου, κ. Ν. Σηφουνάκης, συναντήθηκε σήμερα 20-03-2012 με αντιπροσωπεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Απ. Πατέστο και τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Δ. Βουνάτσο.

Κατά την συνάντηση ετέθη το θέμα της απόφασης του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου. Ο κ. Ν. Σηφουνάκης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι είναι γνώστης του προβλήματος που πρόκυψε και της ιδιαίτερα σοβαρής διάστασης που λαμβάνει στην οικονομική και κοινωνική ζωή του Νομού Λέσβου.

Προς τούτο επικοινώνησε ήδη με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τραπεζών κ. Β. Ράπανο, ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου, όπως από την Νομοθεσία προβλέπεται, να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες διαδικασίες. Επίσης επιβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις είναι εξασφαλισμένες και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Ο κ. Ν. Σηφουνάκης και οι εκπρόσωποι της Συνεταιριστικής Τράπεζας συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή.

Eπίσης ο κ. Ν. Σηφουνάκης ενημερώνει ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δ. Ρέππας ενημέρωσε το Συμβούλιο για το Νομοσχέδιο αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης. Ο κ. Ν. Σηφουνάκης στην τοποθέτησή του σημείωσε ότι επειδή η Γεν. Γραμματεία Αιγαίου, που εδρεύει στη Λέσβο, πέρα των άλλων ασκεί αρμοδιότητες του Υ.ΠΕ.Κ.Α, που μεταβιβάστηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 326/2000 στον τομέα της πολεοδομίας – χωροταξίας και του περιβάλλοντος, πρότεινε, εάν δεν παραμείνει ως διοικητική μονάδα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας να μεταφερθεί στο Υ.ΠΕ.Κ.Α.

Η λύση αυτή εξασφαλίζει την αξιοποίηση του υφιστάμενου στελεχιακού δυναμικού, ενώ παράλληλα μπορούν να διευθετηθούν και τα υπολειπόμενα ζητήματα αρμοδιοτήτων, που ασκούνται σήμερα από την ΓΓΑΝΠ. Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Ρέππας εξετάζει την πρόταση ενόψει της τελικής διαμόρφωσης του νομοσχεδίου.